top of page

Nieuwsbrief 3: Bom vol nieuws

Ik ga het in deze nieuwsbrief voor het eerst echt uitspreken:

Vanaf dinsdag 7 november 2023 kun je bij Creato da Pris niet alleen terecht voor DIY-pakketten, maar ook om gerecycled katoendraad te bestellen!

In allerlei verschillende afmetingen! Er zijn vanaf die bewuste dinsdag ook WAANZINNIGE nieuwe DIY-projecten beschikbaar en sfeervolle macramé kerstprojecten.

Echt, dat wil je niet missen!7 november SAVE the date


Ik sta te popelen om jullie allerlei nieuwtjes te vertellen.

Maar voor ik al die nieuwtjes als een lawine over je heen giet, wil ik eerst even met een andere deur in huis vallen.

Ik wil je namelijk bedanken dat je er bent.


Zonder jou was mijn werk lang zo leuk niet en was ik dit proces waar ik nu in zit, niet zo gemakkelijk doorgekomen.

Omdat jij deze nieuwsbrief leest, zit je echt in mijn directe cirkel van klanten of close Instagramcontacten. Jij vindt het leuk om te weten hoe het gaat aan deze kant van het beeldscherm. :) Je leeft mee, door actief berichtjes te sturen of doordat je geabonneerd bent op mijn nieuwsbrief en de tijd neemt om deze te lezen.

En dat is zo waardevol!!

Echt, je hebt geen idee hoe fijn dit is voor mij, de interactie met jullie en de support die ik, soms onverwachts, krijg is onbeschrijfelijk.

Ik zit momenteel in een enorme rollercoaster. Hete vuren ken ik wel, maar de periode waar ik nu in zit, slaat echt alles.

Vanaf het moment dat het draad (eindelijk!) arriveerde, zijn mijn hoofd en mijn handen overuren aan het draaien. Doordat het draad zoveel vertraging opliep, is de lanceerdatum opgeschoven richting kerst. Hierdoor valt alles samen. Zowel de lancering van mijn nieuwe website.

Als ook de lancering van de nieuwe collectie DIY-pakketten.

Maar ook de lancering van de (nieuwe) DIY-kerstcollectie.

- EN dan heb ik het voor het gemak nog even niet over de workshops die al gepland waren en doorlopen. En wat is dat? O ja, de wintermarkten staan voor de deur!! –

Ik ben niet perfectionistisch, maar rondom deze lancering wil ik graag wel dingen geregeld hebben. En goed ook. De hele lancering wil ik in een gezellige en feestelijke sfeer hebben.

Ik wil graag blije klanten, die verrast zijn door de nieuwe collectie. EN als ze door mijn website scrollen, dat ze denken: “Wauw kan ik dat ook echt maken, dankzij jouw video tutorials?” Ik ga echt nieuwe dingen lanceren en een frisse wind laten waaien door mijn webshop. Dat is HEERLIJK en was hard NODIG!😊

Een grootschalige actie dus.

En waar grote bedrijven kunnen terugvallen op een heel team met ieder zijn eigen discipline, is het bij Creato vooral de Pris die alles bedenkt, organiseert, communiceert, uitvoert, evalueert, bijstuurt en weer organiseert. :P Natuurlijk is daar het team aan spontane meiden voor de webshop orders. EN is er Marieke, helemaal aan de andere kant van de wereld, die me vanuit TEXAS ondersteund, door mee te lezen met deze nieuwsbrief. En ook de klus van het editen van mijn tutorialfilmpjes op zich neemt. En daar ben ik superblij mee.

Maar er komt nog zo ongelooflijk veel meer bij kijken.

NEE, dit is GEEN klaagzang, en JA, ik let op mijn grens, maar voordat ik aan deze journey begon wist ik niet wat het allemaal inhield.

Dat is meestal met journeys hè? En dat is maar goed ook!

Ik had het voor geen goud willen missen hoor! Inclusief die kapotte wasmachine en zieke kinderen (ja, zul je net zien).

Zonder wrijving geen glans, moeten we maar denken.

Want het gaat me lukken,


HOE dan OOK,: 7 november start de feestelijke CREATO DA PRIS 3-daagse! 😊

Het wordt een feest, dus dat betekent ACTIES!

De eerste 50 klanten krijgen allemaal een cadeau (zorg dat je daarbij zit!) het is namelijk een superleuke Creato da Pris giftbox.

Op deze drie dagen (7, 8 & 9 november) verzend ik gratis jouw bestelling.

En dat is nog niet alles!

Voor jou als nieuwsbrieflezer is er alleen op dinsdag 7 november 15% korting op je gehele bestelling.

Met de code: nieuwsbrief verzegel je de korting!

OOOEEE ik vind het zo spannend en tegelijk heb ik er ZOVEEL zin in!

Je bent vast nieuwsgierig geworden naar de nieuwe DIY-collectie!

Jullie hebben de primeur! Ja ja, nu is het dan echt een nieuwsbrief. 😊 Op veler verzoek ben ik aan de gang gegaan met macramé voor op je kussen. Drie patronen voor op een kussenhoes van 50x50 cm.

Eén op een langwerpig kussen van 40x60 cm.

Dit zijn ze geworden:

Ik ben heel blij met het eindresultaat! Deze kussens vind je dus echt niet in de winkels. Het is zo tof, hoe je eindeloos kunt variëren met draad en creativiteit. Met deze kussens heb je unieke items te pakken voor in het interieur. Leuk voor op de bank, op je bed of als het lekkere weer er straks weer aan komt, op de veranda.

De kussens zijn in twee categorieën in te delen: De makkelijke variant en de variant die wat meer aandacht vraagt. Hahaha, oeps!

Ik weiger om het woord ‘moeilijk’ in mijn mond te nemen. Want dankzij de video tutorial, kun je het supergoed volgen. Ik leg elke stap aan je uit. En samen knopen we ons door het project heen.

Want: You never knot alone. En dat is gelijk een bruggetje!

Want deze leus ga je vaker terugzien.

Hij kwam afgelopen week spontaan in me op en ik vond hem zó toepasselijk.

Je knoopt nooit alleen meis, want je hebt Creato da Pris op je beeldscherm OF er is iemand anders in Nederland of België die gezellig met je mee doet.

De community breidt zich nog iedere dag uit. Deze nieuwsbrief alleen al wordt door meer dan 1200 abonnees gelezen. Dat is toch een bizar aantal? Ik kan het me niet voorstellen hoor, dat de letters die ik hier in mijn keuken op het scherm tik, door zoveel mensen worden bekeken.

You never knot alone dus, en tijdens dat knopen gaan we allemaal door hetzelfde proces: ”Bedoelt ze nu het linker- of rechterdraadje… Weer even terugspoelen hoor! Het vuldraad goed strak houden tijdens het aantrekken... Oke, dit lukt!” Even een slokje koffie… Je pakt de mok van je kurken onderzetter en glimlacht… Want, wat lees je daar? You never knot alone.. Even die knipoog. Leuk hè? De kurken onderzetters laat ik branden met deze originele Pris quote. 😊 EN hij zit onder andere in de Pris giftbox voor de eerste 50 klanten. Wat kun je verder nog verwachten van de nieuwe collectie? Dat wordt een hele andere tak van sport, namelijk het verkopen van hele klossen draad. Of halve klossen draad, want daarvoor kun je straks ook bij mij terecht. Ik verkoop het gerecyclede draad straks vanaf lengtes van 30 meter. Dat zijn kleine bolletjes en dat is zo fijn! Je kunt op deze manier heel makkelijk een klein project maken zonder dat je met een enorme hoeveelheid draad te blijven zitten. Een ander voordeel is, dat je gemakkelijker een project met meerdere kleuren kunt maken.

Echt een win-winsituatie dus.

We zitten al met een halve voet in de kerstsfeer, al zijn de lichtjes bij jou waarschijnlijk nog niet van zolder… Maar de winkels komen al helemaal in de kerststemming. Dat is ook wel logisch, want als je met Sinterklaas iets voor de kerst wilt geven, dan moet dat wel te koop zijn. Dit geldt natuurlijk dubbel als het gaat om accessoires die je nog zelf wilt gaat maken. Tegelijk met de lancering van het nieuwe draad komt ook de kerstcollectie online. Een paar gouwe ouwe producten uit de collectie van vorig jaar zijn er weer bij. Denk aan de lontwol ster maar ook de super schattige mini macramé (kerstboom)hangers. Elk jaar maak ik nieuwe kerstproducten om de collectie spannend te houden en omdat ik anders niks te doen heb. :P Dit jaar kreeg ik opvallend veel de vraag of er ook een grote kerstboommacramé in mijn assortiment zit? Zeker, die is er! Een ouderwets staaltje ‘u vraagt en ik knoop’. Dus deze grote blikvanger kan deze kerst bij jou aan de muur pronken!Het is wel een item die valt binnen de categorie van projecten die iets meer aandacht nodig tijdens het maken. Maar laat dit je niet weerhouden. Want als hij eenmaal is gemaakt, kan hij elk jaar zó weer van zolder aan je muur! Het tweede nieuwe kerstproduct is de macramé kerstcirkel. Ook dit product is een heel uniek item! Ooit kocht ik grote goudkleurige ringen in van 30 cm doorsnee. Die leken me superleuk om iets van te maken. Maar altijd was er een ander project wat ik voorrang gaf. Nu kwam er inspiratie voorbij, om ze te gebruiken voor de kerst. Van het één kwam het ander. Ik nam contact op met Wilma Kraaijeveld, zij kan heel mooi laseren en we hebben al vaker samengewerkt. Ik vroeg haar: “Kun jij een hertje maken voor bij deze ring?” Bij mijn vriendin Suze, met een eigen winkel voor bloemen en interieur, zocht ik winters groen bij elkaar. In mijn petit magazijn koos ik een mooie draadkleur en voilà: al die items bij elkaar maakten deze tè schattige en super originele wandhanger.

Leuk hè, om zo een beetje achtergrondinformatie te krijgen hoe een project groeit? Heus, niet ieder bedenksel van mij ziet uiteindelijk het levenslicht hoor! 😊 Alles bedenken en uitwerken is echt een creatief proces en kan dus helemaal tof worden en precies zoals je had gehoopt. Of het blijkt een flop zijn en kan op de stapel van onafgemaakte-wanna-be-projecten komen. 😉 Ik kan namelijk best kritisch zijn op mijn eigen werk. Voordat een project echt bij mij in de webshop komt, heeft het dus al een strenge keuring ondergaan. Iedereen herkent het wel denk ik, je loopt op straat en ziet een standbeeld. Als je het mooi vindt en het spreekt je aan, dan blijf je even staan. Je voelt iets. Misschien blijdschap of juist verdriet. Kunst roept emotie op. Alles wat je maakt is kunst, niet alleen dat wat gemaakt is met klei of op een schildersdoek geverfd. Maar ook muziek maken, of met draad iets in elkaar knopen is zeker een vorm van kunst. Voor mij is een project knopen ook een emotie. Is het project af en voel ik geen blijdschap of euforie? Dan is het geen product voor in mijn webshop. Ik ga jou dan nooit via mijn shop of story’s kunnen vertellen waarom DIT echt een product is dat je zou moeten kopen.

DO what makes you happy. Dat is voor mij een product aanprijzen dat mij en (hopelijk ook) jou blij maakt.

Lieve schatten, superleuk dat jullie weer een stukje met me mee hebben gelopen.

Er komt nog een rubriek, kennis maken met En dan ga ik deze nieuwsbrief weer afronden. Het is inmiddels al 23:45 geworden na een enerverende dag. Aanstaande vrijdag is onze Silas namelijk jarig, hij wordt dan negen en had nog al dure cadeaus op zijn lijstje staan. Dus ik ging speuren op Marktplaats... En omdat het allemaal last minute was (hoe kan het ook anders), besloot ik direct vandaag de cadeautjes ook maar te halen. Eerst in Rotterdam en daarna doortuffen naar Maasdam. Je hebt het wellicht in de story’s gevolgd, maar in Rotje knor kwam ik dramatisch in de file terecht. Even voor jouw beeldvorming, ik deed 2 uur over een reis wat hooguit 45 min zou moeten duren. Dus dat is best dramatisch te noemen. Toen ik uiteindelijk ‘s avonds laat De Hoeksche Waard in wilde racen bleek de bewuste afrit afgesloten te zijn… Hahaha tja dat werd een stukkie om rijden.

Anyhow, de cadeaus zijn binnen dus dat rust!

Ik kan nu dus donderdag mooi verder met alle toffe nieuwe bedachte projecten. Voor de camera alles uitleggen en dan zien wij elkaar uiteindelijk weer digitaal, als jij aan de slag gaat met mijn pakket! Want je weet het: You never knot alone. 😉


Kennis maken met…?

In deze rubriek laat ik graag iemand anders aan het woord. Andere ondernemers, het liefst met een small business. Iemand die ik persoonlijk ken of waar ik fan van ben.

Vandaag vind ik het superleuk om Michelle aan jullie voor te stellen. Ze is een goedlachse onderneemster, recht door zee en met een groot hart voor iedereen . Sinds een paar maanden runt ze haar eigen restaurant, Flow. Het idee is ontstaan om samen een kerstavond workshop te organiseren. Want Flow is de ideale achtergrond voor een gezellige, knusse en inspirerende workshop! Hoog tijd dus om Michelle aan het woord te laten, want we willen wel weten waar we straks op 30 november terecht komen! :D

Hallo allemaal, Vorig jaar zomer zag ik de stralende Pris voor het eerst op de markt in Gouda. Ik hielp mijn vriendin Shanna, en zij stonden met hun kramen naast elkaar. Ik weet nog dat ik zei tegen Priscilla: “echt, dat ziet er echt heel leuk maar ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan ga halen om te knopen.” Toen ben ik Priscilla dus gaan volgen en zag ik dat ze wel 5 kinderen had en allerlei kunstwerken in elkaar zet en haar business runt. En zo heerlijk puur zichzelf, ik houd ervan. En van daaruit dacht ik ook meteen, je heb genoeg tijd als het maar prioriTIJD is. En hoe lekker dat je voor jezelf creatief bezig kunt zijn met de DIY-pakketten. 

Mijn naam is Michelle Faber, getrouwd met mijn grote liefde Lex en samen zijn wij trotse ouders van onze 3 kinderen. Luciano, Lorenz & Loiz-Lexy. Ondertussen ben ik alweer 37 jaar en wonen wij in Zevenhuizen een heerlijk klein dorpje in de Randstad. Mijn kernwaarden zijn liefde, verbinding en vrijheid. Ik ben dol op ons gezin, familie en vrienden, dansen, plezier maken, ondernemen en avontuur. 

Vorig jaar ben ik dus, jaaa je raad het niet, een taartje gaan eten met Priscilla, Typisch Shanna, Tante Juul en Sammie van de Marckt en daar hebben we onze dromen uitgesproken. Elkaar gehoord en ideeën uitgewisseld. Priscilla is zelfs meteen aan de slag gegaan met de tips die we haar liefdevol konden meegeven. De droom die ik had die kwam sneller uit dan verwacht, geheel in Flow ontstaan en daar is ze dan: De houten blokhut Flow food & adventure. 

Een plek waar de kleine dingen groots zijn. Want we zeggen altijd “geniet van de kleine momenten, maar dat zijn de grootste momenten en die mogen we koesteren”. 

Je ben bij ons welkom voor lunch, diner, teamuitjes, workshops, babyshowers en binnenkort zelfs voor het ontbijt. Een kleine cozy plek aan de Zevenhuizerplas waar we de leukste mensen mogen ontvangen. Nu 5 maanden open en al een hele gezellige ban met vaste gasten. 

Oh en echt iedereen is welkom, zelfs de hondjes rennen snel naar de deur omdat ze weten dat ze een lekker koekje van ons krijgen. Zie je de baasjes erachter aan rennen ;-). 

Kenmerkend voor Flow is dat ook alles ontstaat in de Flow want bij ons is heel veel mogelijk omdat we meedenken tot in details met liefde, aandacht en passie. 

Voel je welkom en ga mee op avontuur. 


Knuffel van Michelle

Voor je de nieuwsbrief verlaat om je met GIERENDE BANDEN aan te melden voor de enige toffe Kerst workshop op 30 november, wil ik je de agenda nog even laten zien voor de komende weken. DE december maand is DE maand bij uitstek voor allerlei gezelligheid. Natuurlijk in de vorm van workshops, maar ook de kerst- en wintermarkten komen er weer aan! Zo leuk, waar kun je mij vinden dit jaar??

Agenda: Workshops;

Woensdagavond 16 november: Besloten workshop in Gouda, 28 vrijwilligers worden in het zonnetje gezet. Zaterdagochtend 18 november: Inschrijving is open. Macramé veer knopen, laatste plekje beschikbaar.

Woensdagavond 22 november: Lontwol wandhanger knopen -vol.

Donderdagavond 30 november: De laatste workshop van DIT JAAR! Een kerstster maken van lontwol. Superzacht materiaal en dus supergeschikt voor een cosy kerstsfeer. De workshop wordt gegeven in Flow, het restaurant van Michelle aan de Zevenhuizerplas. Geheel in kerststijl en met allerlei lekkers wordt het een avond gezellig genieten! Weer eens wat anders dan onder een kleedje op de bank. 😉

Dan heb ik een weekje om mezelf voor te bereiden want de markten komen er aan.

Markten: Vrijdag en zaterdag 8 en 9 december: Op de Winterfair in Elburg. Geheel in Dickens style is deze markt echt een aanrader om heen te gaan! Ook voor de kinderen is er zoveel te zien. Het prachtige vestingstadje is geheel omgetoverd tot het ouderwetse toneel uit die dagen. Van jong tot oud, iedereen doet gezellig mee. Ook wij achter het kraam zijn verkleed in de Dickens stijl. Ik hou er van!

Woensdag 13 december: Je kunt mij vinden in Barendrecht aan het Waaltje. Deze avondmarkt word georganiseerd door de Zorgnijverij bij hun restaurant SMAAK. Het belooft een sfeervolle avond te worden! Vrijdagavond 15 december: Ik sta ik binnen, lekker warm en droog, in Ridderkerk. Het adres verdere informatie volgt nog.

Zo heb je een beetje een idee wat er op de planning staat en kun je aan de kraam, in het echt, de kleuren van het draad zien! Dan kunnen wij elkaar gewoon ontmoeten, dat vind ik het leukste aan de markt. 😊 En jij hebt dan gelijk een leuke dag of avond uit te pakken.

Ik hoop dat we elkaar op één van deze data treffen! En anders zal ik zeggen: Ik zie je online.😊 Liefs,

Pris

1.030 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


wat schrijf je fijn,leest heerlijk weg en hoop je ooit in het eggie te zien..knuffel van

Like
bottom of page